parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • 1405/07/09 - 20:23
  • - تعداد بازدید: 54
  • - زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Z8Xn
روز نخست همایش ملی HPV در خراسان‌شمالی؛

 از مبانی ویروس‌شناسی تا تشخیص و مدیریت بیماری

روز نخست همایش دو روزه  HPV با شعار "آموزش، پیگیری، سلامت" با حضور متخصصان و استادان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و جمعی از کادر درمان گروه هدف، در دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی برگزار شد؛ رویدادی علمی که به بررسی ابعاد ویروس‌شناختی، اپیدمیولوژیک، بالینی، تشخیصی و درمانی این عفونت اختصاص داشت.

20261001_202906

 

 

به گزارش وبدا، دکتر سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، در آغاز این همایش با اشاره به گسترش مطالب مرتبط با HPV در فضای مجازی و نگرانی‌های ناشی از انتشار اطلاعات نادرست، بر ضرورت آگاهی‌بخشی علمی و ارائه اطلاعات معتبر تأکید کرد.

 

وی با بیان اینکه گاهی اطلاعات نادرست درباره این بیماری به نگرانی‌های روانی و خانوادگی منجر می‌شود، اظهار کرد: در این همایش تلاش شده است مبانی ویروس‌شناسی، روش‌های پیشگیری، درمان و واکسیناسیون به اندازه کافی برای شرکت‌کنندگان تشریح شود تا افرادی که دغدغه این بیماری را دارند، بتوانند از مباحث علمی و تخصصی بهره ببرند.

 

هاشمی همچنین با اشاره به ارتباط برخی بیماری‌ها با آسیب‌های اجتماعی، بر اهمیت توجه به رفتارهای پرخطر و رعایت اصول بهداشتی در پیشگیری از بیماری‌ها تأکید کرد و برگزاری برنامه‌ای علمی و به‌روز برای کادر درمان در شرایط دشوار کنونی را ارزشمند دانست.

 

بررسی ابعاد ویروس‌شناختی و اپیدمیولوژیک HPV

 

در پنل نخست با عنوان «اهمیت ویروس‌شناسی، اپیدمیولوژیک و بالینی پاپیلوما»، دکتر آنژیلا عطایی پیرکوه، دکترای ویروس‌شناسی پزشکی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، به‌عنوان گرداننده پنل، با اشاره به برگزاری این سمینار در استان‌های مختلف کشور، خراسان‌شمالی را دومین استان برگزارکننده این رویداد در سال جاری معرفی کرد.

 

دکتر فاطمه عرب، متخصص ژنتیک پزشکی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، در این پنل به معرفی ژنوتیپ‌های مختلف HPV و انواع پرخطر آن پرداخت و با تأکید بر اینکه ابتلا به این ویروس لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست، توضیح داد: سیستم ایمنی بدن در بسیاری از موارد توان مقابله با عفونت را دارد و عفونت‌های پایدار هستند که می‌توانند زمینه‌ساز بروز برخی سرطان‌ها شوند.

 

دکتر سید محمد جزایری، رئیس شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی و استادتمام دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با تشریح راه‌های انتقال و سیر بالینی عفونت HPV، به روند بهبود خودبه‌خودی بسیاری از موارد ابتلا اشاره کرد و بر ضرورت تشخیص مراحل مختلف عفونت، از جمله عفونت‌های موقت، حاد و مخفی، از سوی کادر درمان تأکید کرد.

 

در ادامه، دکتر عطایی پیرکوه به مرور مطالعات انجام‌شده درباره شیوع HPV در ایران و چالش‌های پیش‌رو پرداخت. وی با اشاره به نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی، خراسان‌شمالی را در میان استان‌های بررسی‌شده دارای کمترین میزان شیوع گزارش‌شده عنوان کرد و بر ضرورت توجه به سن مناسب واکسیناسیون و نقش ایمن‌سازی در قطع زنجیره انتقال ویروس تأکید داشت.

 

مریم سپاسی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، سرپرست مجتمع قضایی دادگاه خانواده و قاضی دادگستری، نیز در بخشی از برنامه به ابعاد حقوقی و پزشکی قانونی ابتلا به HPV پرداخت و با اشاره به ضرورت بررسی وضعیت فعال بودن عفونت و میزان خطر برای زوجین، تأکید کرد: صرف مثبت بودن آزمایش HPV به‌تنهایی نمی‌تواند مبنای تصمیم‌گیری قضایی درباره تمکین یا طلاق باشد و در این زمینه، بررسی دقیق شرایط هر پرونده ضرورت دارد.

 

از روش‌های نوین تشخیص تا مدیریت ضایعات

 

پنل دوم با عنوان «تشخیص پاپیلوما و بیماری‌های ناشی از آن» به بررسی روش‌های تشخیصی و تظاهرات بالینی HPV اختصاص داشت. جزایری در این بخش، روش‌های تشخیص مولکولی از جمله PCR، کاربردهای ژنتیک، رادیومیکس و ظرفیت‌های هوش مصنوعی را تشریح کرد و به نکات مهم پیش از نمونه‌گیری از دستگاه تناسلی زنان و مردان پرداخت.

 

دکتر علی حق‌بین، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی استان و معاون آموزشی دانشگاه، نیز عفونت HPV در بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه، طبقه‌بندی بالینی عفونت‌های پوستی و مخاطی و مکانیسم‌های سلولی مرتبط با برخی اختلالات نقص ایمنی را بررسی کرد.

 

در ادامه، دکتر سید علی آذین، متخصص پزشکی اجتماعی و فلوشیپ سایکوسکسولوژی، به جایگاه سلامت جنسی در مراقبت‌های اولیه، حقوق جنسی و باروری و ضرورت اصلاح سوءبرداشت‌ها در آموزش‌های مرتبط پرداخت.

 

همچنین دکتر سید مهدی سعیدی، متخصص بیماری‌های دهان و فک و صورت، علائم و ضایعات دهانی مرتبط با HPV و اهمیت معاینه دقیق برای شناسایی آن‌ها را تشریح کرد. دکتر اکرم ادبی‌زاده، متخصص گوش و حلق و بینی نیز به غربالگری و مدیریت ضایعات HPV در حلق، حنجره، سر و گردن پرداخت و بر ضرورت تشخیص افتراقی ضایعات و مراجعه به‌موقع بیماران تأکید کرد.

 

بررسی راهکارهای مدیریت و درمان HPV

 

در پنل سوم با عنوان «مدیریت HPV ژنیتال و غیرژنیتال»، دکتر الهام شرفخانی، فلوشیپ انکولوژی زنان، راهنماهای ملی و بین‌المللی غربالگری و تشخیص سرطان دهانه رحم را با تأکید بر تفاوت روش‌ها در گروه‌های سنی و افراد دارای عوامل خطر بررسی کرد.

 

دکتر عبدالله رازی، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادرار، نیز به خطرات، تشخیص و درمان پاپیلومای اوروژنیتال در مردان پرداخت و نقش معاینه بالینی را در تشخیص این بیماری تشریح کرد.

 

در بخش پایانی این پنل، دکتر حسین‌علی سلطانی، متخصص جراحی عمومی، به غربالگری و مدیریت ضایعات آنال مرتبط با HPV پرداخت و با اشاره به تفاوت ضایعات خوش‌خیم و بدخیم، بر اهمیت تشخیص دقیق، توجه به علائم هشداردهنده و انتخاب روش درمان متناسب با شرایط بیمار تأکید کرد. وی واکسیناسیون را از مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از HPV دانست.

 

روز نخست این همایش با برگزاری نشست‌های پرسش و پاسخ و تبادل نظر میان متخصصان و شرکت‌کنندگان به پایان رسید. این سمینار دو روزه با شعار «آموزش، پیگیری، سلامت» و با هدف ارتقای دانش تخصصی کادر درمان گروه هدف، در دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در حال برگزاری است.

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 63620
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
✕
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید